farkas hát

A gazdaság tulajdonosai sok éven át attól féltek, hogy farkas hát a farkas megtámadja az állataikat. Mivel juhokért és szarvasmarhákért támad táplálékért, sokukat a kihalás szélén megölte.

A szürke vagy farkas farkas csaknem 300 000 éves múltra tekint vissza, és származási helye megegyezik a helyi kutyával.

farkas hát

Erdőkben, tundrában, sivatagokban, hegyekben, gyepekben és városokban élhet. Elérheti a 37 hüvelyk hosszúságot, a 170 font súlyt és a 6,6 láb hosszúságot. Óránként akár 40 mérföld sebességet is elérhet.

A mancsok anatómiája miatt fagyás nélkül haladhatnak a legtöbb felületen, különösen a jégen. Megvédi a hatalmas kétrétegű állatot a szennyeződéstől és a víztől.

Általában 8 farkasból álló csoportokban utaznak

A csomagok regionális jellegűek, és folyamatosan ételt keresnek. Az állománynak van vezetője, és egy ismeretlen farkast megölnek, ha megpróbál csatlakozni az állományhoz. Bármilyen farkas hát húst eszik, amit megölhet.

A zsákmányt többször megharapják, amíg meggyengül, majd a földre húzódik. A zsákmányt a házban található rend szerint eszik meg.

Fontos szerepet játszik az élelmiszerláncban

Mivel láncának teteje közelében helyezkedik el, gyengébb vadakkal táplálkozik. Ugyancsak kordában tartja a jávorszarvas populációt és elkerüli a múltban előforduló túlzott legeltetést. Táplálékot biztosít egy kis maradék játékhoz, amelyet etetés után otthagy.

1974-ben az Egyesült Államok kormánya az állatot az állattenyésztő ipar erőteljes ellenzése ellenére veszélyeztetett fajnak minősítette. 1995-ben Kanadából 29 farkast hoztak a Yellowstone Parkba.

A parkban történő bezárkózás farkas hát után szabadon engedték őket. A következő évben 37 farkast engedtek szabadon az idahói pusztába. Azóta 30% -os növekedési ütemet tapasztaltak.

Sajnos az állatállomány elleni támadások a növekedés ütemével növekedtek, de a jávorszarvas állomány 50% -kal kimerült.

Az amerikai kormány farkas hát csak akkor engedi megölni

ha az állatokat támadja. Ha a farkasállomány túl agresszívvá válik, az állomány megmozdul.

Az amerikai kormány 2008 márciusában eltávolította ezt az állatot a veszélyeztetett fajok közül. Néhány nyugati állam továbbra is engedélyezi a farkasvadászatot.

A természetvédők pert indítottak, és 2008 júliusában egy szövetségi bíró visszaadta a farkast a veszélyeztetett fajoknak. A vita folytatódik, ha a farkas előnyei felülmúlják a hiányosságokat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *