Macska viselkedés: ez normális … vagy démoni?

Első pillantásra a cikk címe ésszerű kérdésnek tűnik minden macska tulajdonos számára. Mint ez normális faj legtöbb egyénénél, hajlamosak vagyunk személyes világunkat a saját logikai, kiszámíthatósági és rendbeli rendszerünkbe terelni. Rutinjainkat és szokásainkat olyan életstílushoz igazítjuk, amely olyan szintű kényelmet nyújt számunkra, amely mentes a gondoktól, amelyek mindig körülvesznek bennünket.

Folyamatosan emlékeztetünk ezekre a félelmekre, legyen szó a média által támogatott sárga sajtóról, vagy olyan környéki pletykákról, akiknek látszólag ilyen izgalomra van szükségük, mert unatkoznak, vagy úgy gondolják, hogy valamiféle valódi lökésre van szükséged, ha úgy látod a dolgokat, ahogy csinálják . Bármilyen szűknek is tűnik ez, nem kétséges, hogy minden ember valamilyen sorrendben rendezi a házát, ez az életmód, amely magában foglalja a rend fogalmát és a békét, kényelmet és nyugalmat garantáló logikai eredmények előrejelzésének képességét.

Ez Normális

Abban az időben sokan úgy döntenek, hogy szeretnék, ha egy háziállat kiegészítené a képet. Néhányan azért vágyhatnak egy kisállat társaságára, mert egyedül élnek; Mások helyettes gyerekekre vágyhatnak, vagy azért, mert még nincsenek gyermekeik, vagy gyermekeik már felnőttek és a fészket repítették. Természetesen vannak olyanok, akik értékelik azt a könnyű szeretetet és hűséget, amelyre a háziállatok olyan könnyen képesnek tűnnek. Sokan választanak macskát. Innentől kezdve az általad létrehozott, ismert és elvárt béke és nyugalom biztosan megszűnik, ha nem is támadják meg.

Minden új háziállat és különösen a macskák bemutatása új gondolkodásmódot igényel. Ezzel az új gondolkodásmóddal a macskák sikeres gazdája attól függ, hogy mennyire jól illeszti be az egyensúlyt és a perspektívát önértékelésként új kapcsolatukba. Más szavakkal, egyensúlyba kell hozni személyes szükségleteiket macskájukkal olyan perspektívából, amely lehetővé teszi számukra, hogy hosszú távon és napi szinten lássák a kapcsolatot.

Az utolsó bekezdés sok mindent elrejt.

 • Az egyensúly és a perspektíva, mint önértékelés teljes őszinteséget igényel, amikor elemezzük az egyén érzelmeit és reakcióit egy adott helyzetre. Egy esemény vagy körülmény elfogult igazolása nem fog működni, ha valaki a helyzet “igazságát” keresi.
 • Az ember igényei lehetnek érzelmi (harmonikus, nyugodt és boldog otthoni környezet), lelki vagy anyagi (étel, melegség, menedék). Ugyanez vonatkozik a macskájára is. Érzelmi és fizikai szükségletei vannak, amelyek nem különböznek az Önétől. Ami az emberek vagy macskák lelki szükségleteit illeti, ezt további megbeszélésekre hagyjuk.
 • Perspektíva szükséges ahhoz, hogy a macskával való kapcsolatot hosszú távon, vagy amit erdőnek nevezhetünk, a mindennapi élet tevékenységeinek vagy az erdőt alkotó fák fényében. Sőt, egy adott helyzetre adott reakciók napról napra változhatnak, és némelyikük megváltoztathatja a hosszú távú látást. Láthatja, hogy a hosszú nézetből a rövid nézetbe és visszafelé haladáshoz jó mennyiségű mentális mozgékonyságra van szükség.

Szóval, mi köze ennek az egésznek a macskák viselkedéséhez?

A macskák ösztönei beágyazódtak az evolúció eonjaiba. Azok a tulajdonságok, amelyek megkülönböztetik a macskát az összes többi állattól (beleértve az embereket is), a következőképpen sorolhatók fel:

  • éjszakai macskákA macskák már régen megtudták, hogy éjszaka vadászva zsákmányra találhatnak és elkerülhetik a ragadozókat. Fiziológiailag kifejlesztették azokat az érzékeket, amelyek lehetővé tették számukra, hogy sikeresek legyenek az éjszakai tevékenységekben. Az érzékek olyanok, mint a szemek, amelyek nagyon kevés fényben képesek érzékelni a mozgást. A hallás lehetővé teszi számukra, hogy pontosan meghatározzák a zsákmány mozgását a sötétben. Hallási tartományuk annyira meghaladja az emberekét, hogy nemcsak olyan zajokat hallhatnak, amelyeket az emberek nem hallanak, hanem ezekben a tartományokban is kommunikálhatnak. Képesek olyan illatot kifejleszteni, amelynek követéséhez nincs szükség fényre, ami hasznos, ha a ragadozók elől menekülnek, ez a különbség az élet és a halál között a teljes sötétségben.
  • macskák területén: A macska az illatával azonosít egy területet, és magának követeli. Területe általában elég nagy ahhoz, hogy eltartsa őt és bármelyik cicáját, zsákmány formájában táplálékforrással. Illatjelük más macskákat is figyelmeztet arra, hogy ez a területük, és a legjobb lenne továbblépni.
  • magányos macskákA párzás kivételével a macskák megszokták, ez normális hogy egyedül élnek. Ez szorosan összefügg a macska személyiségének területi aspektusával. Annak elkerülése érdekében, hogy minden idejüket egy terület jelölésével töltsék, az igényelt földterület általában elég egy macskához. Ezenkívül a szagok sok illat számára zavaróak lehetnek, különösen, ha az éjszaka sötétjében próbálnak megmenekülni egy ragadozó elől.
  • a macskák ragadozók: Megtanultak ügyeskedni a vadászatban, különösen a kis éjszakai zsákmányok esetében. A macska vadászat technológiája négy szakaszra bontható:
   • üldözés
   • megfogása
   • gyilkolás
   • Ételt enni

   A legtöbb macska tulajdonos ismeri a gyorsítótárazás szakaszát. Minden macska üldözni fog egy cicát. Bármelyik macska sikere a zsákmány üldözésében, megfogásában, megölésében és elfogyasztásában csak attól függ, hogy anyjuk mit tanult cica korában. Ha nincsenek megfelelően képzettek ezekben a ragadozó technikákban, akkor kevésbé lehetnek kiválóak ragadozóként. Azonban a mind a négy szakaszban való cselekvési ösztön minden macska természetében rejlik.

  • cica anyák: Mivel a macska magányos, és a területe csak zsákmányt nyújt számára és ölelései számára, elengedhetetlen, hogy a cicák sokat tanuljanak, mielőtt az anya kirúgja őket a házból. Ellenkező esetben rengeteg száj verseng korlátozott élelmiszer-ellátásért. Nem is beszélve a környező illatokról. Az anyai ösztönnek erősnek kell lennie ahhoz, hogy sokat tanítson rövid idő alatt. A csecsemők felnevelésében részt vevő teherhordó állatoktól eltérően a macskának csak saját magára kell támaszkodnia, hogy sikeresen felnevelje fiókáját és örökítse meg a macskafajokat.

Ezért, ha valaki úgy dönt, hogy macskát tart háziállatként, tisztában kell lennie azzal, hogy a macskának van néhány mélyen meggyökeresedett jellemzője. A legtöbben csak olyan csomagot látnak, amely nem igényel különösebb figyelmet (ellentétben a kutyákkal), alapvetően tiszta és nem kell otthon kiképezni. De amikor az ember rendellenessége és kiszámíthatósága ütközik a macskák alapvető természetes ösztöneivel … a szőr repülni kezd !!

Amikor a macska otthon érzi magát, akkor kiemelkedő bútordarabokkal, párnáival vagy lábaival dörzsöli az arcát. A legtöbb ember ezt a funkciót vonzónak találja. Valóban meghatározza, hogy melyik régiót osztja meg veled. Ha stresszt érez (környezete megváltozása vagy behatolása miatt, például új otthonba költözés, új háziállat vagy családtag bemutatása), vagy bizonyos betegségek miatt, szükségét érezheti annak, hogy egy kicsit erőteljesebben jelölje meg a területet , mondjuk vizelettel.

Mindkét esetben megjelöli a területüket, de csak egy jel elfogadható számodra. A másik görcsrohamot okozhat Önnek, és azon gondolkodik, miért is hozta haza őt? A reakciójának sok mondanivalója lesz rólad, és arról, hogy hogyan értékeli a körülményeket. Ez egy keveset fog mondani a macskájáról, mert csak azt teszi, ami neki normális.

Néha nehéz elhinni, de a macskák valóban nem ördögiek.

Tudom, hogy sokan vannak, akik nem értenek egyet velem. De azt tapasztaltam, hogy a macskák szeretetteljesek, hűségesek, játékosak, és ugyanolyan figyelmet igényelnek, mint bármelyik kutya. Csak másképp fejezik ki ezeket a tulajdonságokat, ami általában a macskákra jellemző. Többnyire azt tapasztaltam, ez normális hogy a macskák ösztönös jellemzőinek megértésével sok problémás viselkedési találkozás, amelyet az emberek a macskájukkal tapasztalnak, korrigálhatók, bár a személy részéről bizonyos kompromisszumokkal, vagy teljesen elkerülhetők. Igen, okosabbnak kell lenned, mint egy macskának.

És mindennél okosabbnak lenni sok munkát igényel. Végül is a macskák nem ördögiek, és nem azért vannak, hogy nyomorítsák az életedet; Még akkor sem próbálnak kiegyenlíteni, ha úgy gondolja, hogy kellene. Csak azt csinálják, ami magától jön. Függetlenül attól, hogy normálisan csinálják-e vagy sem … ez nagyban függ a gyermekkori tapasztalataiktól. Valami, amit még az emberek is nehezen tudnak létezni. Természetes, vagyis. A cica-kapucni tapasztalatait és azok kapcsolatát a felnőtt macska viselkedésével a következő hírlevél tárgyalja. Most tegyen magának egy kis tesztet. Anélkül, hogy ránézne a macskájára, tegye fel a következő kérdéseket:

 • Milyen színű a macska szeme és a szőrzet?
 • Írja le macskája szőrének, bőrének, fogainak és ínyének minőségét.
 • Mi a macskád neme? A macskája ivartalanított vagy egészséges?
 • mennyi a súlyod?
 • Mennyit eszik és iszik naponta?
 • Mikor, milyen gyakran és milyen gyakran kell vizelni és üríteni?

Ha tud választ adni ezekre a kérdésekre, akkor jó úton halad a macska valódi megismeréséért és nagy lépés a békés együttélés felé, amelyet mindketten feltétlenül szeretnének. A bélimpulzusok megtanulása teljes képet alkot. Akkor a közös életedre harmonikus életként emlékezünk. Nincs ellentmondás vagy détente. Vagy ami még rosszabb, ha bámulja őt az eutanázia miatt, vagy brutális lesz.

munka folyamatban: jön Az ajándékok világa a macskák szerelmeseinek Ez lesz a Macska viselkedése című szakasz, amely megvitatja a macskák természetes ösztöneinek fogalmát, és azt, hogy miként hatnak a macskára az emberekkel való kapcsolataiban.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *